Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Ha valakinek nem ment, a másik odatette magát a pályán"

A csornai Rákóczi- és Széchenyi-iskolából kikerülő kézis lányokkal, valamint Tóth Csaba és Fekete Béla irányításával alakult meg három éve a csapat, mely a tizenhat mérkőzésből tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és kettő vereséggel összesen 27 pontot szerzett a tavaszi szezonban. Vezetőjük úgy gondolja, hogy időközben valódi csapattá formálódott a társulat, mert ha valakinek átmeneti nehézségei vannak, a többiek rögtön melléállnak, és húzzák magukkal.  Tóth Csaba főszponzor leszögezte: az elmúlt évek nem voltak problémamentesek, hiszen úgy érezték, hogy Csorna sem állt mindig mellettük, ezenkívül külső-belső gondokkal küzdöttek, de mindvégig megőrizték azt a kemény magot, amelyre lehetett számítani. A szakvezető azt is elmondta, hogy a következő idénytől egy osztállyal magasabban szeretnének játszani, de hogy mennyire sikerül biztosítani ennek anyagi hátterét, ma még bizonytalan.
Selyemné Nemes Judit segítségével a szinte nulláról induló játékosok néhány bajnokság után jutottak el a mostani szintre. – Nagyon szeretem a lányokat és borzasztó büszke vagyok rájuk, örülök, hogy ilyen fiatal társaság élén lehetek – fogalmazott az edző, aki maga is aktív játékos. Nincs könnyű dolga, mert a pályáról meccs közben nehezebb odafigyelni a többiekre, de a csapattagok megértően állnak a helyzethez. Judit a mérkőzések során mindvégig bízott a győzelemben, tehát sosem vesztette el a hitét a játékosokban.
Fekete Béla öt-hat éve kezdte meg az utánpótlás-nevelést, és ez már a második generáció, amely kikerült ebből a csoportból. Az év közben sérülések és betegségek miatt kieső játékosokat eredményesen pótolták, s mindemellett az újonnan bekerülő fiatalok könnyedén beilleszkedtek és maximálisan helytálltak a csapatban. Nagy előrelépést jelentene – s nemcsak a csornai kézilabdásoknak – ha szabványméretű pályát magában foglaló sportcsarnok épülne a városban. A szakvezetők nem akarnak igazolt játékosokat, sőt, már szemet is vetettek a most végző nyolcadikasokra, akik tovább erősíthetnék a Csorna II.csapatát.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.