Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Éneklő Ifjúság Kórusszemle" Csornán

Első alkalommal Budapesten rendezték meg 1936-ban. A tavaszi seregszemlén az általános és középiskolai kórusok vesznek részt. Csitkovics Gyula, a csornai polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti csoportvezetője rámutatott, hogy a diákok azokat a tanév során elsajátított darabokat adják elő, amelyek a szélesebb nagyközönség elismerésére is méltóak. Idén nyolc intézmény tizenkét csapata mutatta be tudását. A vezető főtanácsos elégedett a csornai iskolák szereplésével, s nemcsak  helyben, hanem a megyei fellépéseken is elnyerik a hallgatóság tetszését. Az országos felmenő rendszerű népdaléneklési versenyeken a csornai Széchenyi-iskola kórusa évek óta szép eredményeket ér el. A megyei Kisfaludy-napokon a Hunyadi-iskola csapata idén másodszor kapott arany minősítést, de egyre jobb eredménnyel végeznek a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola népdalosai is. A csoportvezető leszögezte: van értelme az ének-zene felkarolásának, és a mostanihoz hasonló fesztiválokon való megjelenítésének.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.