Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Éneklő Ifjúság Kórusszemle" Csornán

Első alkalommal Budapesten rendezték meg 1936-ban. A tavaszi seregszemlén az általános és középiskolai kórusok vesznek részt. Csitkovics Gyula, a csornai polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti csoportvezetője rámutatott, hogy a diákok azokat a tanév során elsajátított darabokat adják elő, amelyek a szélesebb nagyközönség elismerésére is méltóak. Idén nyolc intézmény tizenkét csapata mutatta be tudását. A vezető főtanácsos elégedett a csornai iskolák szereplésével, s nemcsak  helyben, hanem a megyei fellépéseken is elnyerik a hallgatóság tetszését. Az országos felmenő rendszerű népdaléneklési versenyeken a csornai Széchenyi-iskola kórusa évek óta szép eredményeket ér el. A megyei Kisfaludy-napokon a Hunyadi-iskola csapata idén másodszor kapott arany minősítést, de egyre jobb eredménnyel végeznek a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola népdalosai is. A csoportvezető leszögezte: van értelme az ének-zene felkarolásának, és a mostanihoz hasonló fesztiválokon való megjelenítésének.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.