Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Éneklő Ifjúság Kórusszemle" Csornán

Első alkalommal Budapesten rendezték meg 1936-ban. A tavaszi seregszemlén az általános és középiskolai kórusok vesznek részt. Csitkovics Gyula, a csornai polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti csoportvezetője rámutatott, hogy a diákok azokat a tanév során elsajátított darabokat adják elő, amelyek a szélesebb nagyközönség elismerésére is méltóak. Idén nyolc intézmény tizenkét csapata mutatta be tudását. A vezető főtanácsos elégedett a csornai iskolák szereplésével, s nemcsak  helyben, hanem a megyei fellépéseken is elnyerik a hallgatóság tetszését. Az országos felmenő rendszerű népdaléneklési versenyeken a csornai Széchenyi-iskola kórusa évek óta szép eredményeket ér el. A megyei Kisfaludy-napokon a Hunyadi-iskola csapata idén másodszor kapott arany minősítést, de egyre jobb eredménnyel végeznek a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola népdalosai is. A csoportvezető leszögezte: van értelme az ének-zene felkarolásának, és a mostanihoz hasonló fesztiválokon való megjelenítésének.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.