Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Éneklő Ifjúság Kórusszemle" Csornán

Első alkalommal Budapesten rendezték meg 1936-ban. A tavaszi seregszemlén az általános és középiskolai kórusok vesznek részt. Csitkovics Gyula, a csornai polgármesteri hivatal intézményfelügyeleti csoportvezetője rámutatott, hogy a diákok azokat a tanév során elsajátított darabokat adják elő, amelyek a szélesebb nagyközönség elismerésére is méltóak. Idén nyolc intézmény tizenkét csapata mutatta be tudását. A vezető főtanácsos elégedett a csornai iskolák szereplésével, s nemcsak  helyben, hanem a megyei fellépéseken is elnyerik a hallgatóság tetszését. Az országos felmenő rendszerű népdaléneklési versenyeken a csornai Széchenyi-iskola kórusa évek óta szép eredményeket ér el. A megyei Kisfaludy-napokon a Hunyadi-iskola csapata idén másodszor kapott arany minősítést, de egyre jobb eredménnyel végeznek a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola népdalosai is. A csoportvezető leszögezte: van értelme az ének-zene felkarolásának, és a mostanihoz hasonló fesztiválokon való megjelenítésének.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.