Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Az éghajlatváltozás rajtad múlik!"

Dr. Cseh Sándor főiskolai tanárról sokan tudják, hogy matematika-fizika szakon végzett, de meteorológus irányultságáról talán kevesebben értesültek. Kisdoktorija után környezettudományi tárgykörben szerezte meg magasabb fokozatú tudományos minősítését. Kutatási területe leginkább a magaslégköri fizikára terjed ki, mely szorosan összefügg a kapuvári szabadegyetemen előadott témával. Olyan rendszerek sokaságában éljük mindennapjainkat, amelyek kölcsönhatásban vannak egymással, és persze sokszor magával az emberrel. Van olyan egység, amelyiket elsősorban kívülről érnek hatások, ilyen például az éghajlat, amelyet számtalan dolog befolyásol. A legutóbbi száz évet vizsgálva, hazánkban intenzívebb a melegedés nyaranta, s mind a tavaszi, és mind az őszi csapadék mennyisége csökkenő tendenciát mutat. A tudósok több mint két évtizede kimondták: a globális felmelegedésért 90 százalékban az ember a felelős, tehát sokkal több minden múlik rajtunk, mint gondolnánk. De milyen következményekkel járt a kapuvári előadássorozat? Dr. Faragó Sándor azt remélte, hogy miután az érdeklődők mélyebb betekintést nyertek a témába, a megértés hatására saját életükben is bekövetkezik valamilyen gondolkodás- és magatartásbeli változás. A szabadegyetem szorgos látogatói vizsga helyett jutalomban részesültek, a szerencsés nyertes pedig átvehette a győri Hotel Famulusba szóló két éjszakás wellness-fődíjat. A rektor végül megköszönte televíziónknak a közreműködést, hiszen a nyilvánosság jóvoltából nagyon sok helyre eljutott az előadássorozat.

Beküldés dátuma: 2012. 04. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.